Driften på gården

Om driften på gården

Vi disponerer og drifter nå til sammen arealene til 7 gårder,

og slår gress på omtrent 240 mål.

Dette gir oss tilgang til rikelig med egenprodusert grovfor,

som er den viktigste fòr ressursen til dyrene våre.


Dermed kan vi fore oksene med mindre kraftfor,

dette reduserer kostnadene våre betraktelig,

og gjør oss mer selvforsynt og bærekraftige.



                                     Vi bruker også en del brød som fòr.

                                     Dette henter vi hos Kanelsnurren, som tidligere het Lie Nielsen Bakeri,

                                    dette er brød som ellers ville ha blitt kastet, men som vi nyttegjør oss av.

                                     Hver okse spiser 3-4 brød for dagen.




Vi henter også mask fra Lysefjorden Mikrobryggeri.

Mask er som oftes bygg som det blir kokt øl på,

som etter kokingen er som avfall å regne. 













Alt dette gjør at vi kan bruke enda mindre kraftfòr.

Det vi bruker av kraftfòr er levert av Felleskjøpet, og er basert på Norske råvarer,

og inneholder ikke soya eller palmeolje.


 


Frem til 1999 var det melkeproduksjon på gården, med en årlig kvote på rundt 88 000 liter.

I tillegg hadde man også noen okser for kjøttproduksjon. Fra 2000 har det bare blitt drevet med kjøttproduksjon, ved oppforing av okser.


Driftsbygningen er bygget i 1970, og er i god stand.

Bygningen er utnyttet maksimalt, til 24 okser, ca 30-35 vinterforede sauer.