Mørbrad av okse
Mørbrad er mørt, magert og finfibret kjøtt som er godt egnet til biff, roastbiff, oksestek, sauteer, finere gryteretter og fondue.
Mørbrad skjæres til ca. 2 cm tykke biffer.
Tilberedning
Som Roastbiff: Brun hel mørbrad først raskt i varm panne, og stek den deretter i ovn på125 °C.
Et stykke på 1,5 kg trenger ca.1 times steketid.
Her kan du godt bruke SoueVide maskin, dersom du har dette.
Brun hele stykket i steikepannen på god varme, pass på at alle sider blir brunet.
Ha på salt og pepper, og vakuumer deretter i pose.
Legg posen i vannbadet og still inn maskinen på 56 GrC.
La ligge slik i minst 2 timer.
Dersom du skal ha roastbiffen som pålegg:
Ta ut av vannbadet og la hvile i posen til den er helt kald.
Skjær opp til pålegg i tynne skiver som pålegg
Adresse:
Kvamsvegen 320
5265 YTRE ARNA
Mailadresse:
kvamme.gard@gmail.com
Telefon:
Trond 468 19 108
Ingvild 400 04 520
Alle bilder, tekst og logo er underlagt Copyright @ All Rights Reserved