Mørbrad

Mørbrad av okse

Mørbrad er mørt, magert og finfibret kjøtt som er godt egnet til biff, roastbiff, oksestek, sauteer, finere gryteretter og fondue.

Mørbrad skjæres til ca. 2 cm tykke biffer.

Tilberedning


Som Roastbiff: Brun hel mørbrad først raskt i varm panne, og stek den deretter i ovn på125 °C.

Et stykke på 1,5 kg trenger ca.1 times steketid.


Her kan du godt bruke SoueVide maskin, dersom du har dette.

Brun hele stykket i steikepannen på god varme, pass på at alle sider blir brunet.

Ha på salt og pepper, og vakuumer deretter i pose.

Legg posen i vannbadet og still inn maskinen på 56 GrC. 

La ligge slik i minst 2 timer.



Dersom du skal ha roastbiffen som pålegg:

Ta ut av vannbadet og la hvile i posen til den er helt kald.

Skjær opp til pålegg i tynne skiver som pålegg