Rundstek

Rundstek av okse

Rundstek er magert kjøtt som er godt egnet til gryteretter eller supper som skal trekke en stund, slik at kjøttet blir mørt. Rundstek kan brukes som stek eller roastbiff.

Bilde: MatPrat.no

Bilde: MatPrat.no

PANNEKOKT OKSESTEK med kokte poteter, grønnsaker og soppsaus

Oppskrift fra Matblogger Randi Støle, Morsmiddag.blogg.no

Oksestek kan lett bli tørr, derfor gjør jeg som min farmor gjorde, hun kokte alltid oksesteik etter å ha brunet den,

og ingen lagde bedre mat en henne.


Oksestek i ovnen:

Oksesteiker vil variere i vekt, men en tommelfinger regel er at kjøtte skal koke rundt 1 time pr kg kjøtt.

1 oksesteik av rundstek.

1 løk

2-3 gulerøtter

2-3 stykker sellerirot eller selleristang

Vann

Salt

Pepper

Buljong 1-2 terninger(kan sløyfes)

PS: buljong kan inneholde gluten.


Steik steken på alle sidene, ha på salt og pepper.

Rens løken og grov del den og la den få surre litt med steken.

Hell på vann og litt buljong så den omtrent dekker hele steken.

Rens grønnsakene og ha de hele i pannen.

La alt få koke sammen til kjøttet er ferdig kokt, har du termometer så bruk det det er et velg nyttig redskap.


Ta steken ut av pannen og la den hvile.

Skjær den opp i skiver og om den ikke er helt ferdig eller du vil holde den varm til man skal spise, tar men den i en ildfast form med litt av kraften, har aluminiumsfolie eller et lok på inn i stekeovnen.

Men ikke la den stå der lenge, det er bedre den blir kald og at man har den noen minutter i ovnen før man servere den.


Kraften lager man saus av, og resten kan fryses ned og has til sauser og supper osv.


Jeg hadde soppsaus til, oppskriften finner du HER.


Grønnsaker var rødbeter, beter, gulerøtter og brokkoli og poteter.


Et tips om rødbetene som “blør” og gir fra seg så mye farge.

Skreller man rødbeter og koker de i vann med eddik og litt salt i rundt 10-15 minutter.

Deretter kan man skjære de opp og de farger ikke så mye av på de andre grønnsakene.


Grønnsakene delte jeg opp og surret i smør til de var møre.

Poteter og brokkoli kokte jeg.

Bilde: Morsmiddag.blogg.no