Biffdeig

Biffdeig av okse

Kjøttdeigen vår er 100% rent kjøtt!

Ikke noe salt og ikke noe vann her.

Derfor kaller vi den for BIFFDEIG av OKSE.

Den inneholder ca 15% fett, som gir den god, saftig smak.



BURGER MED BIFFDEIG AV OKSE FRA KVAMME GARD

Oppskrift fra Tore Kvamme, Kjøkkensjef, Restaurant ANNO Ålesund



Dette trenger du:

400 gr Biffdeig fra Kvamme Gard

1 stk Sjalottløk

1 fedd Kvitløk

½ Chili

½ ts Spisskummin

½ ts Malt muskatnøtt

1/4 pt Frisk rosmarin

3 ts Tørket provencekrydder

Salt og pepper.

Slik gjør du:

  • Finhakk løk, chili, og rosmarin.
  • Bland alle ingrediensene sammen for hånd og form burgere på 100 gr hver seg.
  • Dette er gode burgere å ha på grillen på fine sommerdager.
  • Server på hamburgerbrød med frisk salat, tomat, løk, og syltede agurker.
  • Lag deg din egen aioli som også smaker veldig godt til dette.

AIOLI

1 helt egg

1 ts sennep

1 fedd kvitløk

2 ts sitronsaft

2 dl Solsikkeolje

Salt

Pepper


SLIK GJØR DU


  • Ha egg, sennep og hakket hvitløk i en bolle.
  • Pisk så dette kraftig og spe med solsikkeolje.
  • Etter hvert som du sper, blir massen tykkere.
  • Smak til med sitron, salt og pepper.
  • Om du syns aiolien ble for tykk kan du tilsette litt kaldt vann

         for å få den litt tynnere.

  • Om du vil ha den tykkere sper du med mer olje.

Bilde: MatPrat.no