Sosekjøtt av okse
Til sosekjøtt brukes flere deler av oksen. Det brukes gjerne det som trimmes av under skjæring av
andre stykningsdeler, fra bryststykker, bibringe, lår og bog. Kjøttet er regnet som kokekjøtt.
Det betyr altså at det må kokes en stund for å bli skikkelig mørt.
Vårt sosekjøtt er delt opp i litt store biter, og bør skjæres opp ytterligere før det brukes i gryter.
Sosekjøttet er uten bein, men kan inneholde noe fett.
Ingvilds favorittgryte
Bondekona på Kvamme Gard sin egen favorittoppskrift!
Denne oppskriften er til ca 8-9 personer.
Vi lager den så stor fordi vi da kan fryse ned det som blir igjen og har da rask middag en dag man trenger det.
ca 1,5kg kokekjøtt (her kan du bruke f.eks bankekjøtt, høyrygg, bogsteik eller sosekjøtt)
20 poteter
10 gulrøtter
2 pastinakk
2 gule løk
3 fedd hvitløk
3 bokser hakket tomat og to spiseskjeer med tomatpure
1 dl oksefond
3 ss balsamico eddik
8-10 dl vann
1-2 ss timian
pepper og salt
Kutt grønnsaker og kjøtt i biter,
grovt eller fint etter hva du ønsker.
Ha alle ingredienser i en stor gryte og kok i 2-3 timer.
Rør rundt av og til, slik at ikke noe svir seg fast i bunnen av gryten.
Smak til med pepper og salt på slutten.
Gryten skal kokes inn en hel del, men den er best å servere i skål.
Som tilbehør kan man ha flatbrød eller brød hvis man ønsker.
Adresse:
Kvamsvegen 320
5265 YTRE ARNA
Mailadresse:
kvamme.gard@gmail.com
Telefon:
Trond 468 19 108
Ingvild 400 04 520
Alle bilder, tekst og logo er underlagt Copyright @ All Rights Reserved