Bankekjøtt av okse
Bankekjøttet er en stor og fin muskel fra låret med mye rent kjøtt. Kjøttet er magert og helt benfritt. Bankekjøtt regnes som koke- og grytekjøtt, og er derfor best egnet til kokte retter
eller til produksjon av karbonadedeig.
Bilde: MatPrat.no
Bilde: MatPrat.no
Pilla Okse
Oppskrift av Fredrik Log, Norgesmester 2013 og medeier i Urt&Ugras
Pilla Okse kan benyttes til både taco, buns, wrap og mye mer!
Her er de bare kreativiteten din som setter begrensninger.
Her har du oppskrift på en deilig wrap med pilla okse, mango & BBQ majones.
Pilla okse
Til ca 6 porsjoner
Ingredienser
1kg bankekjøtt
0,6dl Eplejuice
1ts paprikapulver
1ts ingefærpulver
½ ts sort pepper
Salt
Slik gjør du
* Forvarm ovnen til 130grader på varmluft.
* Tørk bankekjøttet med tørkepapir for å få bort blodvann og skjær kjøttet i terninger på 4*4cm
* Bland kjøtt terningene med alle krydder i en ildfast form eller en støpejerns gryte som går i stekeovnen.
* Tilsett eplejuice til du akkurat har dekt kjøttet
Vær litt forsiktig med salt i denne runden og heller tilsett mer etter at kjøttet er ferdig.
* Stek i ovnen i 4timer med lokk.
* Ta kjøttbitene ut av den gjenværende kraften og riv i fra hverandre.
* Sausen reduserer du i en kasserolle og tilfører tilbake som smak & saftighet.
Smak til med mer krydder samt salt om ønskelig.
Serveres i en wrap med mango, BBQ majones og det deilige pilla oksekjøttet.
Tilsett mer grønnsaker og andre elementer etter ønske.
BBQ majones
Ingredienser
2stk egg
1ss Dijon sennep lys
Salt, pepper og litt sukker
0,5dl hvitvinseddik
3ss chipotle purè
0,8-1l solsikkeolje eller raps
Slik gjør du.
* Knekk egg i en bolle og tilsett alle ingrediensene unntatt oljen.
* Bland sammen alle ingrediensene med en visp eller en stavmikser
* Tilsett den nøytrale oljen i en tynn stråle mens man vipser eller kjører stavmikseren
* Smak til med salt, pepper, sukker til ønsket smak
* Ønsker du en sterkere BBQ majones tilsetter du mer Chipotle.
Adresse:
Kvamsvegen 320
5265 YTRE ARNA
Mailadresse:
kvamme.gard@gmail.com
Telefon:
Trond 468 19 108
Ingvild 400 04 520
Alle bilder, tekst og logo er underlagt Copyright @ All Rights Reserved