Kokkene

Bidragsytere til oppskrifter

KOKKENE SOM HAR BIDRATT TIL EN DEL AV OPPSKRIFTENE

Du finner en QR kode på varene du har kjøpt av oss, og den leder deg til den rette siden med oppskrifter

og annen informasjon om akkurat denne stykningsdelen.


Vi har fått god hjelp til oppskriftene av flere svært dyktige kokker som vi har lært å kjenne i løpet av årenes gang.


Tore Kvamme kommer fra nabogården vår på Kvamme.

                             Trond og Tore gikk på skolen sammen, og på ungdomsskolen hadde de en lærer i "heimstadlære"

                             som mente at gutter kun skulle være på et kjøkken når maten ble servert.

                             Tore valgte å ikke høre på dette og utdannet seg til kokk.

                         

                             Han har tidligere jobbet på blant annet Hotel Norge i Bergen,

                             og jobber nå som kjøkkensjef hos ANNO Spise og Drikke i Ålesund.

                             Skal du til Ålesund en gang, så er ANNO et godt valg for en kveld med kvalitet.






FOTO: ANNO


Julie Log kommer fra Stord og var lærling på "Charles & De" hos verdensmesterkokken Charles Tjessem, i Sandnes.

                                Julie jobbet deretter på Charles & De og på nOi i Sandnes, før hun flyttet tilbake til Stord

                                og startet opp sitt eget firma, Urt & Ugras som driver med både catering og Cafe

                                Julie kom på Kokkelandslaget i 2016 og var med og ta OL gull samme år.

                             

                                 Urt & Ugras startet de opp med tanken om at "URT" er det fine og raffinerte i matentusiastens øyne.

                                 Her sikter de seg inn på selskap, bryllup, samt et konsept som de kaller for ‘’Home restaurant’’ der de kommer hjem til                                   private selskaper og lager en helaften.

                                 

                                 Med ‘’UGRAS’’ ønsker de å gi Stord trendene innen mat, nye trender kommer og går som ugras!

                                 Dette ønsker de å formidle blant annet gjennom Ugras-lunsj og Smaksbordet.

                                 Vi kan trygt anbefale en tur innom Urt & Ugras på Leirvik i Borggata 7 - 9


FOTO: Nordsveenfoto.no


Fredrik Log kommer fra Vats i Vindafjord og gikk i lære hos Arne Brimi, og han tok gull i NM 2013.

                           Han har blant annet jobbet på Kulinarisk Institutt i Stavanger,

                           og som Souschef på Michelinrestauranten ReNaa i Stavanger, som i dag har 2 Michelinstjerner.

                           Han jobber i dag som matfaglig rådgiver hos Bremnes Seashore på Bømlo.

                           Fredrik er gift med Julie, og styreleder i Urt & Ugras








FOTO: Urt & Ugras



Sebastian Schläwicke ble vi kjent med da vi var i Berlin på IGW (Internationale Grûne Woche) i 2023

                           Sebastian kommer fra Liebenwalde, en liten by et stykke nord for Berlin. Familien flyttet til Hjelmeland i 2008.

                           Der begynte Sebastian etter hvert på kokk og matfag på Rygjabø vidaregåande skule på Finnøy.

 

                           På Hjelmeland driver nå Sebastian og familien "Smaken av Ryfylke" og det gjør de godt!

                           Han har tidligere jobbet på blandt annet Bare Vestland og på 5 stjerners hotellet Hotel Aldon Kempinski i Berlin.

                           Restauranten der har 2 Michelinstjerner, men Sebastian valgte den vekk og sa opp etter bare 4 dager...til fordel for Ryfylke

                           Vi er ganske sikker på at Sebastian får sin egen stjerne i Michelin Guiden om ikke så alt for lang tid.

                           Les hele historien til Sebastian her





FOTO: Ryfylke.no









Henrik Langkås ble vi også kjent med på turen til IGW i Berlin.

                                    Henrik er fra Hørte i Telemark, startet lærlingetiden sin på Bare Vestland, og siste del var han på BARE.

                                    Deretter jobbet Henrik på Ulriken 643 og Bjerck, alle i Bergen,

                                    før han nå jobber som Souschef på Smaken av Ryfylke.

                                    Henrik er en likandes og dyktig kar, og vi tipper at han er en kommende kokkestjerne i Norge.








FOTO: Henrik`s Facebookside





Randi Støle er utdannet kokk og har en bachelor i Folkehelsearbeid.

                                         Randi driver matbloggen Morsmiddag, der hun lager mat fra bunnen av.

                                         Hun lager som oftest sine oppskrifter slik at de er tilpasset de som har ulike matallergier.

                                         Randi er en god kunde av Kvamme Gard, og har ved flere anledninger laget oppskrifter i bloggen sin med råvarer                                           fra oss. Her finner du mye god tradisjonell husmannskost, men også festmiddager av alle slag. 

                                         Her kan du få tips til baking, desserter, supper, fiskeretter, grilling, pynting osv.






Foto: Morsniddag.blogg.no